Հայաստանն առաջին երկիրն էր, ուր այցելեց ղրիմցի Ելենա Սոլովյովան։ Նա կարծում է, որ դա հիանալի մեկնարկ է աշխարհի տարբեր երկրներով ուղևորություններ սկսելու համար։
Հայկական խոհանոցի ուտեստները համտեսելիս` ակամա մտածում ես` ուտելիքի մեջ հաստատ երկրի կոլորիտն են ավելացնում, կարծում է Ելենա Սոլովյովան։ Նա Հայաստան գործուղման էր եկել և մեկ շաբաթ մնացել։
Ղրիմցին Հայաստանի ազգային խոհանոցը համեմատում է ժողովրդի հոգու հետ. ուտեստները հիմնականում տաք են ու համով։ Նրան զարմացրել էր բուրավետ համեմունքների բազմազանությունը, որոնք օգտագործվում են հայկական ուտեստները պատրաստելիս։ Իսկ Երևանն այժմ նրա մոտ ասոցացվում է նռան գինու հետ։
«Բոլոր համեմունքների անունները չեմ հիշել։ Այնպիսի տպավորություն է, որ ուտեստների մեջ երկրի կոլորիտն են ավելացնում»,- խոստովանեց հյուրը։
Խոհանոցը միակ բանը չէ, որ տպավորել է աղջկան Հայաստանում։ Ելենան այստեղ ընկերներ է ձեռք բերել, արժեքավոր ընկերներ։
Նա նշեց, որ նախքան այս ուղևորությունը հարազատ Ռուսաստանի սահմաններից դուրս գալու հնարավորություն ինքը չի ունեցել, և Հայաստանն առաջին երկիրն էր, որ այցելեց։
«Արտասահմանյան անձնագիրս բացարձակ մաքուր է և անհույս ապրում էր բազմաթիվ փաստաթղթերի մեջ, մինչև աշխատավայրում չհայտնեցին Հայաստան գործուղմանս մասին»,- պատմեց Ելենան։
Արտասահմանյան անձնագրում արված առաջին կնիքը նրան ցրտաշունչ Մոսկվայից արևոտ Երևան բերեց։
«Հիանալի մեկնարկ է արտասահմանյան շրջագայությունների համար»,- համոզված է Sputnik Արմենիայի զրուցակիցը։
Ամբողջությամբ՝ armeniasputnik.am