CNN հեռուստաալիքը նշել է մի քանի կարեւոր փաստ խոլերայի մասին։
Խոլերայով վարակումը տեղի է ունենում Vibrio cholerae մանրէով վարակված սննդի կամ ջրի օգտագործման դեպքում։ Մանրէն սովորաբար հանդիպում է արտաթորանքով վարակված ջրում։
Օրգանիզմի ջրազրկումը հեղուկն արագ կորցնելու հետեւանքով պատճառ է հանդիսանում, որպեսզի հիվանդությունը դառնա մահացու, եթե պացիենտին ժամանակին բուժօգնություն չցուցաբերվի։
Հիվանդության կարճ ինկուբացիոն շրջանը՝ երկու ժամից մինչեւ հինգ օր, բարձրացնում է բռնկումների հավանականությունը։
Խմելու համար նախատեսված ռեհիդրատացիայի լուծույթը կարող է հաջողությամբ բուժել խոլերայով հիվանդների 80 տոկոսին։
Արդյունաբերական զարգացած երկրներում խոլերան հազվադեպ է պատահում։
Անվտանգ խմելու ջուր չունեցող կամ անհամարժեք սանիտարական պայմաններում ապրող մարդիկ խոցելի են խոլերայով հիվանդանալու առումով։
Խոլերայի առաջին համաճարակը գրանցվել է 1817թ. Հարավարեւելյան Ասիայում։
2018թ. սեպտեմբերին Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը տեղեկացրել է 2017թ. խոլերայով վարակման ավելի քան 1,2 մլն եւ աշխարհի 34 երկրներում ավելի քան 5 600 մահվան դեպքերի մասին։ Եմենին բաժին է ընկել խոլերայի ենթադրվող դեպքերի 84 եւ մահերի 41 տոկոսը։