Սնկով թունավորման առաջին նշաններն են՝ սրտխառնոց, փորլուծություն եւ օրական մինչեւ 10 անգամ զուգարան գնալը, Lenta.ru-ին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան Նատալյա Գրիդինան։
Ըստ մասնագետի՝ ախտանիշների դրսեւորումը կախված է նաեւ նրանից, թե որ սունկն է օգտագործվել։ Որպես օրինակ նա բերեց թունավորումը դոդոշով եւ ճանճային ագարիկով։
Թունավորման մյուս ախտանիշները, ինչպես նշել է սննդաբանը, ջերմությունն ու դողն են։
Գրիդինայի խոսքով՝ սնկով թունավորվելու դեպքում պետք է անհապաղ շտապ օգնություն կանչել, իսկ մինչ այդ՝ որքան հնարավոր է շատ տաք ջուր խմել։