Փյունիկյան արմավի կամ խուրմայի օգտակար հատկությունները
Advertisement 1000 x 90

Փյունիկյան արմավի կամ խուրմայի օգտակար հատկությունները

Իզուր չէ, որ շատ ժողովուրդների մոտ խուրման համարվում է սուրբ ուտելիք: Խուրմայի նույնիսկ փոքր քանակը օրգանիզմի համար շատ օգտակար է:

Օրական ուտելով ընդամենը 3 հատ խուրմա, դուք օրգանիզմին ապահովում եք գրեթե բոլոր անհրաժեշտ միկրոտարրերով:

Ինչով է օգտակար խուրման

Մաքուր անոթներ

Խուրման իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում: Այն ոչ միայն օգնում է սրտի բնականոն աշխատանքին, այլև մաքրում է անոթները: Այն կօգնի նաև խուսափել սրտի հիվանդություններից:

Առողջ լյարդ

Խուրման օգնում է մաքրել լյարդը տոքսիններից, իջեցնում ցերոզի հավանականությունը, թեթևացնում լյարդի ֆիբրոզի նշանները, հիվանդութուն, որի ժամանակ լյարդի հյուսվածքները փոխվում են կոպիտ փորոքավորի:

Լավ տեսողություն

Պարզվում է, որ խուրման ավելի լավ է ազդում տեսողության վրա, քան գազարը, քանի որ այն իր մեջ պարունակում է ավելի մեծ քանակությամբ A վիտամին:

Առույգություն

Եթե դուք ցանկանում եք ձեզ զգալ առույգ և լի ուժերով, կերեք խուրմա: Ընդամենը 3 հատիկ խուրման ձեզ  էներգիա կպարգևի  ամբողջ օրվա համար:

Նյութափոխանակություն

Խուրման հիանալի սնունդ է նյութափոխանակության համար, այն օգտակար է ստամոքսի խանգարումների ժամանակ: Այս մթերքը շատ կարևոր է աղեստամոքսային համակարգի հիվանդությունների և նույնիսկ ստամոքսի քաղցկեղի ժամանակ:

Աֆրոդիզիակ

Արաբ կանայք արդեն դարեր շարունակ խուրման օգտագործում են որպես սեռական ակտիվության խթանող միջոց: Մանրացնելով խուրման, նրանք այն ավելացնում են տղամարդու սուրճի մեջ: Դրանց մեջ կան շատ ամինաթթուներ, որոնք բարձրացնում են լիբիդոն և մեծացնում սեքսուալ դիմացկունությունը:

Գեղեցկության համար

Բարակ մազերի, չոր մաշկի, վաղ կնճիռների, ճաքճքած շրթունքների դեպքում պետք է ուտել խուրմա: Խուրմայից նույնիսկ դիմակ են պատրաստում:

Ավելի լավ է ընտրել կորիզով, մուգ և կնճռոտ խուրմա: Դրանք պետք է լինեն ամբողջական, փափուկ և անփայլ: