Երիտասարդ կնոջ տարրական սխալի պատճառով մահացել են նրա ընտանիքի բոլոր անդամները․ ահա թե ինչու
Advertisement 1000 x 90

Երիտասարդ կնոջ տարրական սխալի պատճառով մահացել են նրա ընտանիքի բոլոր անդամները․ ահա թե ինչու

Մարիա Չելիշևան որբ է մնացել 8 տարեկանում։ Նա կորցրել է իր ընտանիքի 4 անդամներին, ովքեր մահացել են փտած կարտոֆիլի հոտից։

Ընտանիքը, ով Թաթարստանից էր, ամբողջ ձմեռ պահպանել է կարտոֆիլը իրենց տան նկուղում, և հենց դա է եղել նրանց սասրսափելի սխալը։

42 տարեկան Միխայիլ Չելիշևը գնացել էր նկուղ՝ կարտոֆիլ բերելու՝ չիմանալով, որ բանջարեղենը ամբողջովին փտել է։ Երբ նա որոշ ժամանակ չէր վերադարձել, նրա ետևից գնացել էր նրա կինը՝ Նաստյան, ով ցավոք արժանացել էր նույն բախտին՝ շնչելով այդ հոտը։

Նրանց 18 տարեկան տղան տեսնելով, որ ծնողները չեն բարձրանում նույնպես իջել էր նկուղ և դարձել 3 զոհը այս պատմության մեջ։ Նաստյայի մայրը կանչել էր հարևաններին օգնություն, սակայն չսպասելով նրանց օգնությանը նույնպես իջել էր նկուղ։

Ինչպես հայտնում են լրագրողները, իր նկուղ իջնելուց հետո Նաստյայի մայրը դուռը բաց էր թողել։ Բարեբախտաբար դա օգնել է փոքրիկ 8 տարեկան աղջկան փտած կարտոֆիլի հոտից չթունավորվելուց։

Խեղճ աղջիկը ստիպված էր տեսնել իր ամբողջ ընտանիքին մահացած, պատմում են վկաները։

Մեկ ամիս անց նմանատիպ դեպք տեղի ունեցավ Սիբիրի բուսական պահեստում: Հիմնադրամի սեփականատերը թույլ էր տվել աշխատել չորս բանվորներին փտած կարտոֆիլների հետ մի սենյակում:

Հաստատությունում տարածվել էր փտած կարտոֆիլի հոտը։ Եվ դա թույլ է տալիս ենթադրել, որ մարդիկ մահացել են այդ թունավոր հոտը շնչելուց։ Դա հետագայում հաստատվեց Ռուսաստանում անցկացրած հետազոտությունների արդյունքում։

Կարտոֆիլը պարունակում է գլիկոզիդային ալկալոիդներ, որոնք արտադրվում են բանջարեղենում որոշ ժամանակ անց, հիմնականում կեղևի տակ։ Նյութը կարող է դառնալ գլխացավի, դիարխիայի, իսկ ծանր դեպքերում կոմաների և մահվան պատճառ։ Բանջարեղենի պատրաստման ժամանակ այդ վնասակար նյութերը ոչնչանում են։

hay-info.ru



Նման նյութեր