Հիշե՛ք, շաքարը հանդիսանում է քաղցկեղի համար որպես «վառելանյութ»
Թեպետ մեր բոլոր բջիջները գլյուկոզայի կարիք ունեն (շաքարի տեսքով, որը փոխակերպվում է էներգիայի), քաղցկեղը առավել բարգավաճում է օրգանիզմում պարզ ածխաջրերի գերհագեցվածությամբ (որոնք փոխակերպվում են շաքարի) և ռաֆինացված շաքարով ՝ ստացված մշակված սննդային մթերքից և չափազանց քաղցր ուտելիքներից:
Եթե դուք կամ ձեր ծանոթներից տառապում եք քաղցկեղով ավելի լավ է զրկեք հիվանդությանը իր սիերլի սննդից՝ շաքարից:
Բժիշկ Օտտո Վարբուրգը և մյուս առողջապահության փորձագետները 1920 թվականից ասում են այն մասին, թե ինչպես է քաղցկեղը սիրում շաքար, սակայն զարմանալի է, որ շատ բժիշկներ չեն հայտնում այս մասին իրենց հիվանդներին, ովքեր տառապում են քաղցկեղով: Քանի դեռ նրանք ուտում են վերամշակված մթերքներ, ավելի դժվար է լինելու այդ հիվանդության դեմ պայքարելը:
Գերմանացի ֆիզիոլոգը, առաջատար բիոքիմիկը, բժշկության դոկտորն ու Նոբելյան մրցանակի դափնեկիրը համոզված, որ քաղցկեղին կարելի է սովահար անելով հաղթել: Թեպետ դա ոչ միշտ է այդքան հեշտ, սակայն դա հենց այն է, որը կարող է էականորեն փոխել խաղի կանոնները:
Շաքարի և քաղցկեղի միջև կապն իհարկե նորություն չէ:
Մարդկանց մեծ մասը կարող է հեշտորեն հրաժարվել ակնհայտ մեղավորներից, որոնք են տորթերը, կոնֆետները, թխվածքեղենը:
Ռաֆինացված անցանկալի շաքարը բացառելու ամենապարզ միջոցն է դադարել գնել «պատրաստ է ուտելու համար» կամ նախապես փաթեթավորված սնունդ: Կարելի է նաև ժամանակվոև հրաժարվել ռեստորաններում սնվելուց: