Երբևէ մտածե՞լ եք՝ ինչից է կախված ձվի գույնը, և ո՞րն է նախընտրելի օգտագործել։ Adme.ru-ն գրում է, որ դեղնուցի գույնը որոշում են հակաօքսիդանտները, որոնք նպաստում են վիտամին A-ի ձևավորմանը և լավացնում ոսկորների վիճակը։ Հետևաբար՝ որքան հագեցած է դեղնուցի գույնը, այնքան շատ օգտակար նյութեր է այն պարունակում։
Դեղնուցի գույնը կախված է հավերի սնվելուց։ Եթե այն բազմազան չէ և միայն հացահատիկ է ներառում, դեղնուցը բաց գույն կունենա։ Եթե բացի դրանից՝ սննդակարգը ներառում է նաև եգիպտացորեն, բանջարեղեն, գույնը մոտ կլինի նարնջագույնին։
Ընդհանուր առմամբ՝ գերադասելի է ճաշացակում ներառել նարնջագույն դեղնուցը, քանի որ այն առավելագույնս օգտակար նյութեր է պարունակում օրգանիզմի համար։ Դեղնուցի բաց գույնը կարող է նաև սեզոնային լինել։ Ձմռանը գույնն ավելի քիչ հագեցած է լինում։ Դեպքերի մեծամասնությունում գունատությունը ցածր որակի ցուցանիշ է։ Դրանք օգտագործելով՝ չեք կարող անհրաժեշտ քանակով սննդարար նյութեր ստանալ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը