Մասնագետերի խումբը լաբորատոր հետազոտություններ է անցկացրել մարդկանց շրջանում, ինչի շնորհիվ հնարավոր է դարձել պարզել, որ վիտամին C-ն արդյունավետ է սրտամկանի կաթվածի դեմ պայքարում:
Նախագծի հեղինակների խոսքերով՝ բոլորը վաղուց գիտեն մրգերի և բանջարեղեի օգտակարության մասին, սակայն վերջերս ապացուցվել է, որ հատկապես վիտամին C-ն է օգտակար սրտանոթային հիվանդությունների կանխման համար:
Գիտնականները պնդում են, որ վիտամին C-ն 15%-ով կրճատում է սրտամկանի կաթվածի հավանականությունը, հետևաբար և վաղաժամ մահը, գրում է gogetnews.info-ն: