Սուրճին կաթ հավելելու դեպքում ըմպելիքն ավելի օգտակար է դառնում․ հետազոտություն
Advertisement 1000 x 90

Սուրճին կաթ հավելելու դեպքում ըմպելիքն ավելի օգտակար է դառնում․ հետազոտություն

Դանիայի Կոպենհագենի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ սուրճին կաթ ավելացնելու դեպքում ըմպելիքը շատ ավելի օգտակար է դառնում, գրում է Daily Mail-ը։

Գիտնականներն ուսումնասիրել են, թե ինչպես են սև սուրճի և կաթով սուրճի մեջ հայտնաբերված պոլիֆենոլներն ազդում իմունային համակարգի բջիջների վրա։ Արդյունքում պարզվել է, որ կաթով սուրճի դեպքում դրանց ազդեցությունն ուժեղանում է։

«Սպիտակուցների և հակաօքսիդանտների համադրությունը կրկնապատկում է իմունային համակարգի բջիջների հակաբորբոքային հատկությունները», – հայտնել են գիտնականները:

Այժմ մասնագետները նախատեսում են տեսությունը հաստատելու համար փորձարկումներ անել կենդանիների, իսկ այնուհետև նաև մարդկանց վրա: