Ի՞նչ են պատրաստում տատիկներն ամբողջ աշխարհում. 28 ուտեստ՝ Հայաստանից մինչև Զանզիբար (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

Ի՞նչ են պատրաստում տատիկներն ամբողջ աշխարհում. 28 ուտեստ՝ Հայաստանից մինչև Զանզիբար

Իտալացի լուսանկարիչ Գաբրիելե Գալիմբերտին ներկայացրել է լուսանկարների շարք, որը կարելի է անվանել տատիկների նկատմամբ սիրո միջազգային մանիֆեստ: Չէ՞ որ հայտնի է՝ տատիկներն իրենց օրվա մեծ մասը ծախսում են թոռներին կերակրելու մասին մտածելով: Գաբրիելեն իր շարքն ավանել է «Համադամ կերակուրները՝ սիրով» («Delicatessen With Love»): Այդ համը զգալու համար նա այցելել է 58 երկիր: Գալիմբերտին լուսանկարել է տատիկներին՝ բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչներով, իսկ հետո արդեն՝ պատրաստի կերակուրը:

Հայաստան – տոլմա

Հայիթի – ոստրեներ՝ բրնձով և կրեոլյան սոուսով

Մալավի – խխունջներ՝ լոլիկով

Մարոկկո – բերբերյան հաց՝ թխված թավայի մեջ

Իտալիա – ռավիոլի և ռիկոտա` մսի սոուսով

Ֆիլիպիններ – կոկոսի ապուր՝ շնաձկան մսով

Կայմանյան կղզիներ – իգուանի միս՝ բրնձով և լոբիով

Լիբանան – ոսպի կրեմով բրինձ

Չինաստան – կրկնակի պատրաստված խոզի միս՝ բանջարեղենով

Հնդկաստան – հավի վիդալա

Լատվիա – սելդ՝ կարտոֆիլով և կաթնաշոռով

Զիմբաբվե – սպիտակ եգիպտացորենի ալյուր՝ պատրաստված դդումի տերևներով և գետնանուշի յուղով

Բրազիլիա – ֆեյջոադա (միս, լոբի, ալյուր)

Ալժիր – հավ՝ բանջարեղենով և քացախով

Շվեդիա – սառը եփած սաղմոն՝ բանջարեղենով

Թուրքիա – մսով և բանջարեղենով լցոնված սմբուկներ

Կանադա – բիզոնի միսը՝ կեսգիշերային արևի ներքո (սունկ և սոխ շալոտ՝ գարեջրով շոգեխաշած)

Բոլիվիա – բանջարեղեն՝ ոչխարի թարմ պանրով

Քենիա – պոլենտա (եգիպտացորենի ալյուրից կերակուր)՝ բանջարեղենով և այծի մսով

Արգենտինա – կրեոլական ասորտի (տարբեր տեսակի մսեր՝ պատրաստված գրիլով)

Եգիպտոս – «պիրոգ»՝ պաստայից, բրնձից և ընդեղենից

Թաիլանդ – լցոնված օմլետ

Իսպանիա – գառան ներքին օրգաններ՝ բրնձով

Եթովպիա – մեծ բլիթներ՝ քարիով և բանջարեղենով

Վրաստան – խինկալի

Իսլանդիա – ոչխարի խաշած միս և բանջարեղենով ապուր

Նորվեգիա – ցլի միս և բանջարեղենի ապուր

Զանզիբար – բրինձ, ձուկ և բանջարեղեն՝ մանգոյի կանաչ սոուսով

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը