Տանը չսնվելու սովորությունը սպառնում է ոչ միայն քաշի ավելացմամբ՝ մեծ քանակությամբ շաքարի և ճարպի պատճառով, այլև օրգանիզմ քիմիական նյութերի ներթափանցմամբ, որոնք հորմոնալ խանգարումներ են առաջացնում: Այսպիսի եզրակացության են հանգել ամերիկացի հետազոտողները, որոնց հոդվածը հրապարակվել է Environment International ամսագրում:
Ամերիկացի գիտնականները պարզել են, որ ռեստորաններում և սրճարաններում սնվելը մեր օրգանիզմի վրա քիմիական նյութերի 35 տոկոսով ավելի մեծ ազդեցություն է ունենում, քան տանը սնվելը: Խոսքը պլաստիկե արտադրանքի մեջ պարունակվող ֆտալատների մասին է, որոնք խախտում են տղաների սեռական զարգացումը: Գիտությամբ ապացուցվել է, որ ֆտալատները կարող են լուրջ հորմոնալ խանգարումներ առաջացնել:
ԱՄՆ-ից հետազոտողները պարզել են, որ բուրգերի տեսքով մատուցվող տարբեր կարգի սնունդը վարակված է ֆտալատներով: Վաղուց ի վեր պլաստիկը ռեստորանային ինդուստրիայի կարևոր նյութերից է, այն հատկապես շատ է օգտագործվում ֆասթ ֆուդում: Եթե պլաստիկե փաթեթն ինչ-որ կերպ վնասվում է, ապա մեծանում է հավանականությունը, որ դրա մեջ գտնվող սնունդը ֆտալատների չափաբաժին կստանա: Քիմիական այս նյութերը պարունակվում են մեծ թվով առօրյա իրերում՝ ատամի խոզանակից մինչև հագուստ և պլաստիկե ձեռնոցներ: Դրանք ավելի հաճախ պլաստիկից արտադրվում են տաքացնելու կամ շատ երկար պահպանելու դեպքում:
Բնական է, որ մենք նախընտրում ենք ռեստորաններում և սրճարաններում տաք սնունդ ստանալ, բայց հենց այդ պահին են դրանց մեջ ֆտալատներ թափանցում: Դրանից հետո մենք կարող ենք դրանք շնչել, կլլել և մարսել, կամ տոքսինները կլանել մաշկով: