ժենգյալով հացը New York Times-ի անդրադարձում… (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

ժենգյալով հացը New York Times-ի անդրադարձում…

Ժենգյալով հացը հայերի ու հատկապեs արցախաբնակների ամենասիրելի ու ավանդական ուտեստն է, սակայն վերջերս այն ընդլայնել է իր սահմաններն ու հասել մինչև Ամերիկայի Միացյալ նահանգներ:

ժենգյալով հացը«Նյու Յորք Թայմս»-ի անդրադարձում

 

Հեղինակավոր «Նյու Յորք Թայմս»-ը հայտնում է, որ ԱՄՆ-ում բացվել է ժենգյալով հացի խանութ: Խանութն իր գործունեությունը սկսել է 2019 թվականի նոյեմբերին, իսկ հեղինակավոր լրատվականի էջերում է հայտնվել արդեն 2020 թվականի հունվարի 1-ին: Այս հացատունը չունի սննդային մենյու և միակ բանն, ինչ այստեղ հարցնելու են այցելուին՝ «քանի՞ հատ»-ն է:

«Նյու Յորք Թայմս»-ն ամենայն մանրամասնությամբ ներկայացնում է ժենգյալով հացի պատրաստման եղանակը: Պատմում է, որ Ռուզաննա Սայադյանը մի փոքրիկ՝ մանդարինի չափ խմորագնդիկը գրտնակով բացում ու լայնացնում է, ավելլացնում մոտ 10-20 տեսակի կանաչիներ ու մի շարք խոտաբույսեր: Սայադյանը մեկ օրվա ընթացքում պատրաստում է ավելի քան 100 ժենգյալով հաց: Պարբերականը նշում է նաև, որ մի շարք խոտաբույսեր և կանաչիներ, որոնք մտնում են հացի բաղադրատոմսի մեջ, աճում են միայն Լեռնային Ղարաբաղում, այդ իսկ պատճառով  հարկ է լինում դրանք փոխարինել տեղական կանաչիների տեսակներով:

vnews.am