Պահքի թխվածքաբլիթներ
Advertisement 1000 x 90

Պահքի թխվածքաբլիթներ

Բաղադրիչներ

  1. Քերած դդում – 1 բաժակ
  2. Շաքարավազ – 0.5 բաժակ
  3. Ընկույզ – 0.5 բաժակ
  4. Ալյուր – 2 բաժակ
  5. Վանիլին – 1 թ/գ
  6. Մշկընկույզ
  7. Բուսայուղ – 0.5 բաժակ
  8. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
  9. Կոճապղպեղ – 1 թ/գ
  10. Աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ընկույզը կտրատել:
  2. Դդումն անցկացնել քերիչով:
  3. Խառնել դդումը, ընկույզը, բուսայուղը և շաքարավազը:
  4. Ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, համեմունքները:
  5. Խառնել և պինդ խմոր հունցել:
  6. Թխվածքաբլիթներ ձևավորել:
  7. Թխել 15-20 րոպե, 180 C ջերմաստիճանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը