Նիկոլ Դումանի տուն-թանգարանում տիկին Վալյայի հետ պատրաստում ենք Ժենգյալով հաց ❤??
Անհնար է Արցախ գալ ու չհամտեսել Ժենգյալով հաց։ 25 տեսակի կանաչիներով պատրաստված հացը արցախյան խոհանոցի զարդն է, տեղացիների ու զբոսաշրջիկների ամենասիրելի ուտեստը։
Ի դեպ Ժենգյալով հացն արդեն գրանցել է ռեկորդներ։ 2018 թվականի նոյեմբերին Հադրութում պատրաստվել է ամենաերկար ժենգյալով հացը։
1 ժամ 30 րոպեում արցախցի տանտիկինները պատրաստել են 20 կգ 885 գրամ քաշով և 2 մետր 83 սմ երկարությամբ ու 71սմ լայնությամբ ժենգյալով հաց:
Ռեկորդը գրանցվել է Հայաստանի «Դյուցազնագիրք»-ում:
Mrs. Valya and I are making a “Zhengyalov” bread at the Nikol Duman House-Museum.
It’s impossible to come to Artsakh and not taste “Zhengyalov” bread. This bread, being made with 25 types of greens, is the queen of Artsakh cuisine, and the most favorite dish of both locals and tourists.
By the way, Zhengyalov bread has already set a record. In November 2018, the longest Zhengyalov bread was made in Hadrut. In 1 hour and 30 minutes, the housewives of Artsakh made bread weighing over 20 kg 885 grams, reaching up to 2 meters 83 cm with 71 cm width. The record was registered in the “Hero Book” of Armenia.
#Հայաստանըսերէ #ՀանգստացիրՀայաստանում #VisitArmenia #Armenialove #Artsakh
Nikol Duman House Museum
Լուսանկարները՝ Գևորգ Պերկուպերկյանի
Լուսանկարների մշակումը՝ Գայանե Գաբոյանի
Ոճաբան՝ Արմեն Գալյան
Վարսահարդարներ՝ Անահիտ Դադայան, Ռուզաննա Մուսաելյան (Արցախ)
Դիմահարդար՝ Անուշ Խանումյան (Արցախ)
Զգեստը` Ankasa
Զարդերը և քամարը՝ Լուսիկ Ագուլեցի-Lusik Aguletsi / Museum and Art Cafe
#ԱրտադրվածէՀայաստանում #Կրենքհայկականը #madeinarmenia
Աննա Հակոբյանի էջից: