Մեծահասակին օրական անհրաժեշտ է 10-15 միլիգրամ վիտամին E, ինչպես հաստատում է էնդոկրինոլոգ Վլադիսլավ Բոնդարենկոն (Ռուսաստան)։
Ինչպես գրում է «Երեկոյան Մոսկվա» թերթը, այս վիտամինը պարունակվում է շատ սննդամթերքներում: Դրանով հատկապես հարուստ են, ըստ մասնագետի, կարտոֆիլը, գազարը, սպանախը, բազուկը, դդումը եւ կաղամբը: Բացի այդ, Բոնդարենկոն խորհուրդ է տվել ուտել չիչխանի հատապտուղներ, բալ, արոս, բռինչ:
Մասուրի պտուղներում, ըստ մասնագետի, պարունակվում են չզտված բուսական յուղեր: Վիտամին E-ն կարելի է գտնել նաեւ ընկուզեղենի եւ հասունացած ցորենի, բուլղարական պղպեղի եւ արեւածաղկի մեջ:
Մասնագետը խորհուրդ է տվել դեղատնից վիտամին գնել միայն բժշկի նշանակմամբ: Մեծ դոզաներով (հատկապես, եթե պակաս չկա) այս վիտամինը կարող է վտանգավոր լինել: