Ո՞ր մթերքն է նվազեցնում աղիքների քաղցկեղի զարգացման ռիսկը
Advertisement 1000 x 90

Ո՞ր մթերքն է նվազեցնում աղիքների քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

Տեխասի բժշկական գիտական ​​կենտրոնի գիտնականները կապ են գտել սպանախի օգտագործման եւ հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման միջեւ: Այս մասին հայտնել է սննդաբան Զուհրա Պավլովան (Ռուսաստան) իր Telegram ալիքում՝ հղում անելով Gut Microbes ամսագրի հոդվածին:

Գիտնականները փորձ են անցկացրել առնետների վրա, որոնք նախատրամադրվածություն ունեին հաստ աղիքի պոլիպների նկատմամբ: Փորձնական առնետներիկողմից սպանախի կանոնավոր օգտագործումից հետո բորբոքումը նվազել է:

Ըստ Պավլովայի՝ սպանախը խորհուրդ է տրվում կանոնավոր կերպով օգտագործել բոլորի կողմից, բացառությամբ այն մարդկանց, ովքեր ունեն միզաթթվի բարձր մակարդակ: Սպանախ կարելի է ուտել շաբաթական 1-2 անգամից ոչ ավել:

med.news.am