Գինեգործության հնագույն երկրներից մեկի մայրաքաղաքում չեն դադարում խոսակցությունները գինու մասին եւ չեն դադարում արեւային խմիչքին նվիրված միջոցառումները։
Սուրբ Զատիկի նախօրեին Երեւանի կենտրոնում այսօր տեղի է ունենում գինու փառատոն, որին մասնակցում են տեղական գինի արտադրողները, անցկացվում են մրցույթներ, պարեր եւ այլ զվարճանքներ, ինչպես նաեւ հնարավորություն կա անմիջապես գինեգործարանից ինքնարժեքով խմիչք գնել։ Միջոցառումը տեղի է ունենում Մաշտոցի պողոտա 15/5 այգում։
Հաշվի առնելով, որ այսօր՝ ապրիլի 7-ին, մայրության եւ գեղեցկության ազգային տոնն է, գինու մասին խոսելու պատճառներն էլ ավելի են։
Հայաստանի կլիմայական պայմանների պատճառով ներկայացված են կարմիր գինիների լայն տեսականի, որոնք հիանալի համահունչ են հայկական ազգային խոհանոցին, որում առանձնահատուկ տեղ են զբաղեցնում մսային ուտեստները։ Անկախ նրանից, թե դուք սիրում եք խորոված, թե հյութալի սթեյք, կարմիր գինին միշտ տեղին կլինի:
Ավաղ, մայրաքաղաքի շատ հաստատություններում բաժակով գինու խղճուկ տեսականի կա. հիմնականում այն մատուցում են միայն շշերով, իսկ եթե մենակ ես եւ ուզում ես մեկ բաժակ խմել, ապա ընտրության հնարավորությունը սահմանափակ է՝ ամենաշատը 2-3 տեսակի գինի:
Իսկ ինչպե՞ս այդ դեպքում փորձել նոր գինիներ: Իսկ եթե ուզում եք փորձարկել, բայց չե՞ք ուզում մի ամբողջ շիշ վերցնել առանց այն համտեսելու:
Բացի հիմնական Takar-ից եւ Karas-ից, ուշադրություն դարձրեք Old Bridge կարմիր գինիներին: Նրանց հարուստ համը իդեալական է մսային ուտեստների համար, ստվերում եւ լրացնում է համի ներկապնակը: Գինու խորը եւ շերտավոր բույրը լավ համադրվում է առատորեն համեմված մսի հետ:
Ավելի քիչ ինտենսիվ ուտեստների համար դուք կարող եք վերցնել սպիտակ Tus-ը՝ աննկատ բույրով: Այնուամենայնիվ, հիշեք, որ սպիտակ գինիներն ավելի նուրբ համ ունեն, ինչը նշանակում է, որ ուտեստը չպետք է խեղդի դրանք։ Ընտրեք թեթեւ նախուտեստներ, աղանդեր կամ աղցաններ՝ համեմված ձիթապտղի յուղով։
Մի վախեցեք փորձարկումներից: