Գոյություն ունեն մի խումբ մթերքներ, որոնք ցածր ջերմաստիճաններում կորցնում են իրենց օգտակար հատկությունները։ Adme.ru կայքը ներկայացրել է մթերքների ցանկը, որոնք հարկավոր չէ տեղավորել սառնարանում։
Ավոկադո
Եթե չհասած ավոկադոն դնեք սառնարանը, այն կփափկի՝ կեղևի միջոցով ավոկադոյի մեջ անցնող խոնավության հաշվին։
Կարտոֆիլ
7 աստիճանից ցածր ջերմաստիճանում կարտոֆիլը քաղցր համ է ձեռք բերում։ Իսկ ջերմային մշակումից հետո այս կարտոֆիլն ավելի շատ կոնցերոգեններ կպարունակի։
Շոկոլադ
Ցածր ջերմաստիճանի պայմաններում շոկոլադը պատվում է սպիտակ շերտով։ Արդյունքում՝ կորցնում է համն ու առևտրային տեսքը։
Տրոպիկական մրգեր
Ցածր ջերմաստիճանի պայմաններում այս մրգերը փչանում են և սկսում վնասակար նյութեր արտադրել։ Ավելի լավ է սրանք պահել պահարանում՝ չոր վայրում, սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում։
Ռեհան
Սառնարանում պահելու դեպքում ռեհանի տերևներն արագ թոշնում են, կորցնում բույրը և սկսում կլանել այլ հոտեր։
Կանաչ լոբի
Սառը ջերաստիճանի պատճառով լոբին կորցնում է ոչ միայն արտաքին տեսքը, այլև օգտակար հատկությունները։
Սոխ
Խոնավության պատճառով սոխը դառնում է փափուկ և այլևս ենթակա չի լինում օգտագործման։ Բացի այդ, խոնավությունը հանգեցնում է վնասակար բակտերիաների և բորբոսի առաջացմանը։
Սուրճ
Ցրտի և խոնավության պատճառով սուրճի հատիկները կորցնում են բույրը, կլանում այլ հոտեր։ Գերադասելի է սուրճը պահել մութ, չոր վայրում։
Ձիթապտղի յուղ
Ձիթապտղի յուղը խորհուրդ է տրվում պահպանել 12-16 աստիճանի պայմաններում։
Մեղր
Ցուրտն ու խոնավությունը նպաստում են մեղրի բյուրեղացմանը, այն ավելի շուտ է կորցնում համն ու օգտակար հատկությունները։
Լոլիկ
Սառնարանում լոլիկը կորցնում է իր համային հատկությունները։
Հաց
Սառնարանում հացն ավելի շուտ է հնանում։
Սմբուկ
Սառնարանում պահելու դեպքում սմբուկը թոշնում է, կորցնում համը։
Բանան
Սառնարանում բանանն արագ սևանում է։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը