Աղցան «Արքայախնձոր»
Advertisement 1000 x 90

Աղցան «Արքայախնձոր»

Բաղադրությունը

2-3 միջին մեծության կարտոֆիլ

300-400 գր հավի կրծքամիս

150 գր ընկույզ (ամբողջական, չվնասված)

3 ձու

100 գր պանիր

4-6 հատ մարինացված վարունգ

0,5-1 գլուխ սոխ

կանաչ սոխ

մայոնեզ

աղ, բիբար

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը լվանալ:

Կեղևով եփել, հովացնել, կեղևը մաքրել, անցկացնել խոշոր քերիչով:

Ձվերը պինդ խաշել, հովացնել, մաքրել կեղևը և նույնպես անցկացնել խոշոր քերիչով:

Հավի միսը եփել, հովացնել, միսը ոսկորներից առանձնացնել ու մանր կտրատել:

Պանիրն անցկացնել քերիչով, վարունգները մանր, խորանարդաձև կտրատել, սոխը մաքրել ու մանր կտրատել:

Ստացված բաղադրիչներից յուրաքանչյուրը համեմել աղով և բիբարով, ապա դասավորել օվալաձև ափսեի վրա հետևյալ շերտերով.

1. կարտոֆիլ

2. մայոնեզ

3. սոխ

4. հավի մսի կեսը

5. մայոնեզ

6. մարինացված վարունգ

7. հավի մսի մնացած մասը

8. մայոնեզ

9. պանիր

10. ձու

Աղցանի վերին շերտը պատել մայոնեզով, վրան խիտ դասավորել կիսած ընկույզները, և աղցանի մի ծայրը զարդարել կանաչ սոխով` արքայախնձորի պոչի նման, ինչպես նկարում է:

Ի դեպ, ընկույզի փոխարեն կարելի է նաև աղցանի ձևավորման համար օգտագործել կտրատած սունկ: