Մի քանի պատճառ, թե ինչո՞ւ պետք է ամեն օր ձեր ջրին վարունգ ավելացնեք
Advertisement 1000 x 90

Մի քանի պատճառ, թե ինչո՞ւ պետք է ամեն օր ձեր ջրին վարունգ ավելացնեք

Վարունգի ջուրը ոչ միայն զովացնում է, այլև ունի թերապևտիկ շատ հատկանիշներ: Վարունգը հարուստ է վիտամին K-ով, B-ով և C-ով, պղնձով, կալիումով,  մագնեզիումով, պոլիֆենոլով և այլ քիմիական տարրերով: Ամեն օր վարունգի ջուր խմելով՝ կարող եք խուսափել սննդարար տարրերի պակասից:

Մեծ տարայի մեջ խառնեք կտրատած վարունգ և ջուր, առնվազն 1 ժամ թրմեք և խմեք ամբողջ օրվա ընթացքում:

Livingtraditionally կայքը ներկայացնում է մի քանի պատճառ, թե ինչո՞ւ է անհրաժեշտ ավելացնել վարունգը ջրին:

Հրաշալի է ոսկորների և մկանների համար

Վարունգը սիլիկաժելի աղբյուր է, որը հայտնի է, որ օգնում է հոդերին՝ ամրացնելով շարակցական հյուսվածքները: Սիլիկաժելը շատ հաճախ կիրառվում է տարբեր իրեր խոնավությունից պաշտպանելու համար:

Լավ է մազերի և մաշկի համար

Սիլիկաժելն ու հակաօքսիդանտներն օգնում են  մաշկին մաքուր և թարմ մնալ: Վարունգի մեջ առկա  սիլիկոնն ու ծծումբը խթանում են մազերի աճը:

Ամրացնում է իմունիտետը

Վարունգը հարուստ է վիտամին C-ով, A-ով և B-ով, որոնք լավացնում են իմունիտետը:

Մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից

Վարունգի ջուրը հրաշալի կերպով մաքրում է ամբողջ օրգանիզմը տոքսիններից:

Հրաշալի է երիկամների համար

Վարունգն իջեցնում է մեզի թթվայնության մակարդակը՝ առողջ պահելով երիկամները:

Նվազեցնում է վատ խոլեստերինը

Վարունգը պարունակում է ստերոլ, բաղադրիչ, որը պատասխանատու է վատ խոլեստերինն իջեցնելու համար:

Օգնում է պայքարել քաղցկեղի դեմ

Վարունգն ունի լարիցիրեզինոլ, պինորեզինոլ և սեկոիզոլարիցիրեզինոլ, որոնք նվազեցնում են քաղցկեղի առաջացման ռիսկը:

Վերացնում է բերանի տհաճ հոտը

Վարունգի մեջ առկա ֆիտոքիմիկատներն օգնում են վերացնել  բերանի խոռոչի այն բակտերիաները, որոնք տհաճ հոտի պատճառ են դառնում:

Պաշտպանում է ուղեղը

Վարունգը պարունակում է հակաբորբոքային ֆլավանոլ, որը կոչվում է ֆիզետին:  Այս տարրը կարևոր դեր է կատարում ուղեղի առողջության գործում:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը