10 մթերք, որոնք չի կարելի ուտել քաղցած վիճակում, և 10 մթերք, որոնք կարելի է ուտել քաղցած վիճակում
Advertisement 1000 x 90

10 մթերք, որոնք չի կարելի ուտել քաղցած վիճակում, և 10 մթերք, որոնք կարելի է ուտել քաղցած վիճակում

«Академия здоровой жизни»-ն ներկայացրել է 10 մթերք, որոնք չի կարելի ուտել քաղցած վիճակում, և 10 մթերք, որոնք կարելի է ուտել քաղցած վիճակում։

Քաղցած վիճակում չի կարելի ուտել

Խմորիչով թխվածք

Խմորիչը գրգռում է որովայնը և գազերի առաջացման պատճառ դառնում։

Քաղցրավենիք

Շաքարը բարձրացնում է ինսուլինի մակարդակը, ինչը մեծ ծանրաբեռնվածություն է ենթաստամոքսային գեղձի համար, որը նոր է միայն «արթնացել»։ Սա կարող է հանգեցնել շաքարային դիաբետի։

Յոգուրտ և այլ կաթնաթթվային մթերք

Աղաթթուն «սպանում» է բոլոր կաթնաթթվային բակտերիաները։ Այդ իսկ պատճառով այս մթերքի օգտակարությունն առավոտյան օգտագործելու դեպքում նվազագույնն է։

Տանձ

Կոշտ բջջանյութը, որ պարունակում է տանձը, կարող է վնասել որովայնի լորձաթաղանթը։

Լոլիկ

Հարուստ է թթվով, որը ստամոքսահյութի հետ միանալու դեպքում բարձրացնում է թթվայնությունը։ Սա կարող է խոցի պատճառ դառնալ։

Վարունգ և այլ կանաչ բանջարեղեն

Քաղցած վիճակում հում բանջարեղենը այրոցի առաջացման, գազերի և որովայնում տհաճ զգացողության պատճառ է դառնում։

Բանան

Քաղցած վիճակում բանան օգտագործելու դեպքում դրանում պարունակվող մագնեզիումը շատ արագ է յուրացվում, ինչը մեծացնում է սրտի ծանրաբեռնվածությունը։

Համեմունքներ

Մեծացնում են ստամոքսահյութի արտադրությունը, ինչը նպաստում է աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների առաջացմանը։

Սառը և գազավորված հյութեր

Քաղցած վիճակում սրանց օգտագործման արդյունքում սնունդը լավ չի յուրացվում։

Ցիտրուսային մրգեր

Շատ թթուներ են պարունակում, որոնք այրոց են առաջացնում, նպաստում գաստրիտի և խոցի առաջացմանը։

Քաղցած վիճակում կարելի է ուտել

Վարսակի շիլա

Պարունակում է բջջանյութ, ինչը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը։

Հնդկաձավարով ապուր

Խթանում է նյութափոխանակության համակարգի աշխատանքը, սպիտակուցի, վիտամինների և երկաթի աղբյուր է։

Եգիպտացորենի շիլա

Օրգանիզմից հեռացնում է տոքսիններն ու թույները. նորմալացնում է աղիների միկրոֆլորայի բաղադրությունը և երկար ժամանակով հագեցածության զգացում է հաղորդում։

Հացահատիկի ծիլեր

2 ճաշի գդալ հացահատիկը պարունակում է վիտամին E-ի օրական չափաբաժնի 15 տոկոսը և ֆոլաթթվի 10 տոկոսը, ինչպես նաև օգնում է աղիների աշխատանքը սկսելուն։

Ձու

Նախաճաշին ձու ուտելը հրաշալի միջոց է օրվա ընթացքում օգտագործվող կալորիաների քանակը նվազեցնելու համար։

Ձմերուկ

Օգնում է օրգանիզմն ապահովել հեղուկի անհրաժեշտ քանակով։ Այն նաև նյութեր է պարունակում, որոնք շատ կարևոր են տեսղության և առողջ սիրտ ունենալու համար։

Հապալաս

Առավոտյան հապալասի օգագործումը լավացնում է հիշողությունը, կարգավորում արյան ճնշումն ու նյութափոխանակությունը։

Ամբողջական ալյուրի հաց՝ առանց խմորիչի

Ածխաջրերը և մյուս օգտակար էլեմենտները, որոնք պարունակում է հացը, անհրաժեշտ են օրգանիզմին, և դրանց օգտագործման լավագույն ժամանակն առավոտն է։

Ընդեղեն

Լավացնում են նյութափոխանակության համակարգի աշխատանքը։

Մեղր

Օգնում է օրգանիզմին արթնանալ և երկար ժամանակ օրգանիզմն ապահովում է էներգիայով։ Լավացնում է ուղեղի աշխատանքը և մեծացնում սերոտոնինի՝ երջանկության հորմոնի մակարդակը։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը