Ըստ healthyfoodhouse.com-ի՝ վերջերս արված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օրական մեկ բուռ ընկույզ ուտելը բավական է՝ սրտի հիվանդությունները կանխարգելելու համար: Ավելին, ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը պաշտպանում է ամբողջ օրգանիզմը:
Փորձագետները պարզել են, որ ընկույզը լավացնում է խոլեստերինի մակարդակն ու արյան անոթների ճկունությունը, ինչը լավացնում է արյան հոսքը՝ ընկույզն ուտելուց միայն 4 ժամ անց:
Հետազոտությունը նաև ցույց է տվել, որ ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը պաշտպանում է սրտանոթային հիվանդություններից:
Փենսիլվանիայի պետական համալսարանի բժիշկ Փենի Քրիս Էթերթոնը բացատրում է, որ մեկ շաբաթ ամեն օր 5 ընկույզ ուտելով՝ նվազեցնում ենք սրտի հիվանդության ռիսկը:
Այս հետազոտությունն առաջինն էր, որը հստակ կերպով նշեց ընկույզի քանակը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը