Բաղադրիչներ
- Մակարոն – 300 գ
- Պանիր – 400 գ
- Կաթ – 450 մլ
- Ալյուր – 60 գ
- Կարագ – 50 գ
- Աղ – 1/2 թ/գ
- Համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստել բաղադրիչները: Նախ եփել մակարոնը. 100 գ մակարոնի համար անհրաժեշտ է 1 լ եռացրած ջուր և 10 գ աղ:
- Պանիրը քերել խոշոր քերիչով:
- Թասի մեջ հալեցնել կարագը՝ անընդհատ խառնելով: Ավելացնել ալյուրը: Լավ խառնել:
- Ավելացնել կարագը, հարել և սպասել այն պահին, երբ խառնուրդը կսկսի եռալ: Կրակն անջատել, ավելացնել քերած պանիրը և համեմունքները: Լավ խառնել:
- Պատրաստի սոուսը լցնել պաստայի վրա, խառնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը