Բացահայտվել է ամենահամեղ և կազդուրիչ սուրճի ստեղծման գաղտնիքը։ Այն հայտնաբերել են ԱՄՆ Օրեգոնի համալսարանի ներկայացուցիչները, հաղորդում է CNN-ը։
Հետազոտությունների համաձայն՝ կատարյալ համի գրավականը սուրճի հատիկներին փոքր քանակությամբ ջուր ավելացնելն է՝ աղալուց առաջ: Հետազոտողների փորձերը հաստատում են, որ այս ազդեցությունը դրականորեն է ազդում համի վրա՝ սուրճն ավելի հարուստ դարձնելով։
Նշվել է, որ մանրացնելուց առաջ փոքր քանակությամբ ջուր ավելացնելը թույլ չի տալիս սուրճի հատիկներին թռչել սրճաղացով և գնդիկներ առաջացնել: Ջուրը փոխազդում է սուրճի հատիկների հետ և նպաստում է ավելի համաչափ եփման:
Բայց, բացի այդ, սուրճի համի վրա ազդում է նաև սուրճի հատիկների որակը, թարմությունը, ճիշտ բովելը, ինչպես նաև սուրճի պատրաստման կոնկրետ եղանակին համապատասխան աղալու չափը։