Մաշկի համար բրնձի ջրի օգտագործումը վիրուսային է դարձել սոցիալական ցանցերում: Վերջին մի քանի ամիսների ընթացքում միայն TikTok-ի տեսանյութերը միլիոնավոր անգամներ են դիտվել։ Դրանք պարունակում են խորհուրդներ, թե ինչպես ստեղծել և օգտագործել բրնձի ջուր՝ այսպես կոչված «ապակյա» մաշկ և փայլուն երանգ ստանալու համար, հայտնում է Vogue-ը։
Իհարկե, մաշկի համար բրնձի ջրի օգտագործումը նորություն չէ։ Իրականում, այս հնագույն բաղադրիչը երկար ժամանակ օգտագործվել է Ասիայում՝ որպես մաշկի և մազերի խնամքի բաղադրիչ: Ասում են, որ Չինաստանի, Կորեայի և Ճապոնիայի կանայք դեռևս 2000 և ավելի տարի առաջ օգտագործել են բրնձի ջրի թուրմեր՝ ճենապակյա մաշկ և շքեղ մազեր ունենալու համար:
Բրնձի ջրի առավելությունները մաշկի համար
Համաձայն վերջին գիտական վերլուծության՝ «բրնձից և դրա բաղադրիչներից մեկուսացված բաղադրիչները մաշկի խնամքի և կոսմետիկ արտադրանքներում օգտագործելու լայն հնարավորություն ունեն»։ Տարբեր հրապարակված ուսումնասիրություններ ամփոփող զեկույցում նշվում է, որ բրնձի առանձին բաղադրիչները ներառում են ֆենոլային միացություններ, բետաին, սկվալեն, տրիցին և բրնձի թեփ: «Հայտնաբերվել է, որ բրնձից ստացված այս բաղադրիչներն ունեն հակատարիքային, հակաբորբոքային, սպիտակեցնող, լուսապաշտպան և խոնավեցնող հատկություններ»:
Հետազոտությունները նաև ցույց են տալիս, որ այս բաղադրիչները կարող են օգուտներ բերել բազմաթիվ մաշկային խնդիրների համար: Օրինակ՝ «բրնձի թեփի մոխրի էքստրակտը մեծացնում է մելանինի սինթեզը և պաշտպանում ճառագայթումից և մաշկի վնասվածքներից», մինչդեռ «ֆերմենտացված բրնձի թեփի էքստրակտով և բրնձի թեփի թուրմով լոգանքները օգտակար են ատոպիկ դերմատիտի բուժման համար»։
Ո՞ր բրինձն է լավագույնը օգտագործման համար
Բրնձի որոշ տեսակներ, այնուամենայնիվ, ավելի հարմար են բրնձի ջրի պատրաստման համար, քան մյուսները: Ինչպես բացատրում է մաշկաբան Աննա Կլաուդիա Բուտերան, խանութից գնված բրնձի մեծ մասը հղկված և զտված է և կարող է չպարունակել իր բոլոր բնական սննդանյութերը: Հետևաբար, ավելի լավ է օգտագործել հում, չմշակված բրինձ, օրինակ՝ օրգանական շագանակագույն բրինձ: «Սովորական բրինձը սովորաբար զտվում և մաքրվում է սննդանյութերից, ինչը չի երաշխավորում էպիդերմիսի համար օգտակար ազատում»:
Ինչպես պատրաստել բրինձ ջրի տոնիկ
Մաշկի համար բրնձի ջրի գրավչությունը ոչ միայն ենթադրյալ արդյունքների, այլև պարզության մեջ է: Թեև բաղադրատոմսերն ու խորհուրդները փոքր-ինչ տարբերվում են, այն սովորաբար պատրաստվում է չեփած բրինձը սառը ջրի մեջ թրջելով, այնուհետև պարզապես բրինձը մաղելով: Մնացած ջուրը կարող է կիրառվել որպես տոնիկ կամ դեմքի դիմակ:
Կորեացի գեղեցկուհի Ավա Լին նախ ողողում է բրինձը երեք անգամ և ներծծում այն չորս ժամ; Այնուհետև նա մնացած ջուրը պահում է սառնարանում:
Բրնձի ջրով դեմքի դիմակ
Կորեացի ինֆլուենսերներից մեկն ասում է, որ դուք կարող եք օգտագործել բրնձի ջուրը տանը թիթեղյա դիմակ պատրաստելու համար: Նա խորհուրդ է տալիս բամբակյա բարձիկները թրջել ջրի մեջ և «պարզապես մոտ 15 րոպե օգտագործել դրանք որպես խոնավեցնող թիթեղյա դիմակ․ «երեխայի դեմքի» էֆեկտը երաշխավորված է»:
Բրնձի ջրի վրա հիմնված լավագույն դեմքի տոնիկները
Եթե դուք չեք սիրում DIY բուժում, կան բրնձի ջրի պատրաստի տոնիկներ: Դրանց մեծ մասը պարունակում է նաև մաշկի համար հարմար այլ բաղադրիչներ, ինչպիսիք են նիասինամիդը, վիտամինները, արգինինը և այլն: