Որքան է թույլատրվում միսը պահել սառցախցիկում
Advertisement 1000 x 90

Որքան է թույլատրվում միսը պահել սառցախցիկում

Մինչև սառնարանների գյուտը ձյունն ու ցուրտ եղանակը սնունդը պահելու միակ ձանապարհն էին: Սառը կլիմայական գոտիներում ապրող մարդիկ գետնի մեջ փոս էին փորում և սնունդը ծածկում ձյունով և ծղոտով: Սակայն 1800-ականների կեսերին հայտնագործվեց սառնարանը, և այդ գյուտը փոխեց մարդկանց ապրելակերպը:

Այժմ կարելի է սնունդը պահել սառցախցիկում և պատրաստել ուզած ժամանակ: Բայց արդյոք մենք գիտենք, թե, օրինակ, ինչքան երկար կարելի է միսը պահել սառցախցիկում: ԱՄՆ Գյուղատնտեսության նախարարության ուղեցույցը հուշում է, թե որքան կարելի է պահել միսը:

Եվ այսպես՝

Եփած թռչնամիս – 4 ամիս

Թռչնամսի չեփած կտորներ- 9 ամիս

Ամբողջական հավ– 12 ամիս

Եփած միս- 2-3 ամիս

Չեփած մսի կտոր– 4-12 ամիս

Չեփված սթեյքեր կամ մատներ- 4-12 ամիս

Չեփված աղացած միս– 3-4 ամիս

Միսը սառցախցիկ դնելուց առաջ չմոռանաք վրան գրել ամսաթիվը և մսի տեսակը:

ankakh.com