Ամառվա այս օրերին մենք ավելի հաճախ ենք հանդիպում ընկերներին և ժամանակ անցկացնում նրանց հետ: Ահա այստեղ էլ ամենաշատն է զգացվում էթիկետի կանոններին տիրապետելու անհրաժեշտությունը:
Ահա ներկայացնում ենք 9 կանոններ, որոնք խախտում են անգամ ամենաանթերի մարդիկ
- Ապուրը մինչև վերջ մի կերեք
… խոնարհված ափսեին: Մի փորձեք քամել արգանակը մինչև վերջին կաթիլը:
2. Անձեռոցիկը ճիշտ ծալեք
Ճաշելուց հետո անձեռոցիկը երկտակ ծալած դրեք ափսեի ձախ կողմում: Այդպես մատուցողին պարզ կլինի, որ դուք ավարտել եք սնվելը:
3. Ճիշտ դասավորեք հյուրերին սեղանի շուրջ
Թանկագին և պաշտոնական հյուրերը միշտ նստում են տանտիրոջ աջ կողմում:
4. Մի՛ մաղթեք «բարի ախորժակ»
Ֆրանսիացիները երբեք հյուրերին չեն ասում «bon appetit»: Այդ արտահայտությունը կարծես լավ մարսողության մաղթանք նշանակի: «Խնդրեմ, վայելեք ուտեստը», «Հյուրասիրվեք», «Հուսով ենք, կհավանեք» և այլն:
5. Նստած դիրքից ձեռք մի սեղմեք
Եթե ինչ-որ մեկը մոտեցել է Ձեզ ողջունելու՝ անպայման վեր կացեք. կապ չունի, թե ինչ սեռի ներկայացուցիչ է:
6. Համբուրվեք չափավոր
Եվրոպայում ընդունված է համբուրել մարդկանց այտերը 3-4 անգամ (կախված երկրից): ԱՄՆ-ում սովորաբար համբուրվում են մեկ անգամ: Ռուսաստանում համբուրվում են երեք անգամ. իհարկե սա վերաբերում է հանդիսավոր դեպքերին: Հանդիպելով մեր ծանոթներին՝ սովորաբար, մենք համբուրում ենք նրանց մեկ կամ երկու անգամ:
7. Ճիշտ բռնեք գավաթը
Կապ չունի՝ ինչ է լցված նրանում. Այն պետք է բռնել բարակ մասից:
8. Չափավոր եղեք զարդարանքի մեջ:
Ոսկե և ադամանդե քարերով զարդերը նախատեսված են երեկույթների համար: Ցերեկույթներին սահմանափակվեք ամուսնական մատանիով և որևէ կրոնական զարդով:
9. Անհարկի ներողություն մի խնդրեք
Եթե Ձեզ անհրաժեշտ է սենյակից դուրս գալ՝ բավարար է միայն ասել. «Խնդրում եմ, ներեցեք ինձ»:
«Հայցում եմ Ձեր ներողամտությունը» արտահայտությունը ավելի շատ սազական է ծառայող անձին, բայց ոչ տանտիրոջը կամ հյուրերին: