Բաղադրիչներ
- Լոլիկ – 1 կգ
- Կարմիր պղպեղ – 1 կգ
- Սոխ – 1 հատ
- Գազար – 2 հատ
- Խնձոր – 1 հատ
- Կծու պղպեղ – 3 հատ
- Սխտոր – 1 հատ
- Աղ
Պատրաստման եղանակը
- Լոլիկը, բուլղարական կարմիր պղպեղը, սոխը և խնձորն աղալ մսաղացով: Գազարը քերել, մանր կտրատել սխտորը և կծու պղպեղը:
- Ստացված զանգվածը լցնել թասի մեջ, դնել կրակին և խառնելով հասցնել եռման: Դրանից հետո իջեցնել կրակը և եփել 30 րոպե:
- Ավելացնել սխտորը և կծու պղպեղը:
- Հետո խառնել աջիկան և եփել ևս 10-15 րոպե:
- Աջիկան տաք վիճակում լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել: Մի քանի ժամ թողնել շրջված վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը