Բաղադրիչներ
- Սպագետի – 400 գ
- Աղացած տավարի միս – 500 գ
- Սոխ – 1 գլուխ
- Սխտոր – 1/2 գլուխ
- Լոլիկ – 2 հատ
- Տոմատի մածուկ – 2 թ/գ
- Աղացած սև պղպեղ – 1 պտղունց
- Ծովի աղ – ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
- Սպագետին եռացնել:
- Մսագնդիկները պատրաստելու համար սոխը մանր կտրատել, խառնել մսին, համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել ձուն և գնդեր ձևավորել, թավալել ալյուրի մեջ:
- Տապակի մեջ արևածաղկի ձեթ լցնել, թեթևակիորեն տապակել մսագնդիկները, այնուհետև ավելացնել լոլիկները և շոգեխաշել: Լոլիկի մածուկը ջրով բացել, ավելացնել պղպեղ, աղ, իտալական համեմունքների խառնուրդ: Ավելացնել մսագնդիկներին և եռացնել:
- Մատուցել՝ սպագետիի հետ խառնելով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը