Բաղադրիչներ
- Շերտավոր խմոր – 500 գ
- Ջեմ – 12 ճ/գ
- Ձվի դեղնուց – 1 հատ
- Ջուր (եզրերը թրջելու համար) – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Շերտավոր խմորը կտրատել 6 քառակուսիների։ Փոքր սուր դանակով յուրաքանչյուր քառակուսու մի կողմում 3-4 կտրվածք անել:
- Քառակուսու երկրորդ կեսին մեկ թեյի գդալ ծիրանի մուրաբա քսել։
- Յուրաքանչյուր շերտի եզրերին ջուր քսել և ծածկել խմորը ծրարի նման:
- Կարկանդակների վրա ձվի դեղնուց քսել։ Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան։
- Թխել մոտ 15-20 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը