Ամենապարզ և համեղ թխվածքը, որը կարելի է թխել հանգստյան օրերին
Advertisement 1000 x 90

Ամենապարզ և համեղ թխվածքը, որը կարելի է թխել հանգստյան օրերին

Բաղադրիչներ

  1. Շերտավոր խմոր – 500 գ
  2. Ջեմ – 12 ճ/գ
  3. Ձվի դեղնուց – 1 հատ
  4. Ջուր (եզրերը թրջելու համար) – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Շերտավոր խմորը կտրատել 6 քառակուսիների։ Փոքր սուր դանակով յուրաքանչյուր քառակուսու մի կողմում 3-4 կտրվածք անել:
  2. Քառակուսու երկրորդ կեսին մեկ թեյի գդալ ծիրանի մուրաբա քսել։
  3. Յուրաքանչյուր շերտի եզրերին ջուր քսել և ծածկել խմորը ծրարի նման:
  4. Կարկանդակների վրա ձվի դեղնուց քսել։ Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան։
  5. Թխել մոտ 15-20 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը