Բաղադրիչներ
- Թխվածքաբլիթ (քրեքեր) – 300 գ
- Ժելատին – 30 գ
- Թթվասեր – 500 գ
- Շաքարի փոշի – 150 գ
- Շոկոլադ – 200 գ
- Միրգ՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը
- Ժելատինի վրա սառը ջուր լցնել և թողնել:
- Խառնել թթվասերը և շաքարի փոշին: Ժելատինը հալեցնել գոլորշու վրա և ավելացնել թթվասերը՝ արագ խառնելով:
- Քրեքերները ջարդել, ավելացնել թթվասերին, խառնել:
- Բացվող կաղապարը պատել սննդային թաղանթով: Դրա վրա շոկոլադ քերել և վրան թթվասեր տարածել 3 շերտով՝ պատելով շոկոլադով:
- Դնել սառնարանը 1-2 ժամ:
- Տորթը զարդարել մրգերով և վրան լցնել տորթի համար նախատեսված ժելեն:
- Դնել սառնարանը՝ մինչև վերջնական սառելը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը