Մարդիկ, ովքեր պլանավորում են իրենց սննդի ընդունումը, ավելի երկար են առողջ մնում, քան նրանք, ովքեր հրաժարվում են այս պրակտիկայից, ասում է սրտաբան Օլգա Բոկերիան: Նա Telegram-ի իր ալիքում ընդգծել է առողջ մարդկանց կարևոր սովորությունը։
Նրա խոսքով, դա հիմնականում պայմանավորված է նրանով, որ մարդիկ ավելի զգույշ են ընտրում սննդամթերքը պլանավորված կերակուրի համար և արդյունքում ընտրում են առողջ սնունդ:
Առողջ դառնալու համար կարևոր է նաև ամեն առավոտ նախաճաշելը, հավելել է Բոկերիան։
«Ինչպես ցույց է տալիս վիճակագրությունը, մարդիկ, ովքեր նախաճաշում են, ավելի երկար են ապրում և ավելի քիչ են հիվանդանում»,- եզրափակել է սրտաբանը։