Բժշկական գիտությունների դոկտոր, էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան ասել է, որ առանց ջրի և սպիտակուցի նախաճաշը հանգեցնում է արյան խտացման։ Այս մասին գրում է RG.RU-ն։
Պավլովայի խոսքով՝ միայն շիլայով նախաճաշն առանց սպիտակուցի առողջարար չի լինի:
«Երկու ամենապարզ և առողջարար տարբերակներն են՝ ձուն և հացահատիկի մի կտոր հացը, ինչպես նաև ձվածեղը բանջարեղենով, որը դանդաղ կեփի կաթսայում՝ առանց ձեթի», – ասել է բժիշկը:
Նշվում է, որ օրգանիզմում սպիտակուցի պակասը հանգեցնում է խտացման և արյան մակարդման ավելացման, ուստի օպտիմալ է այն ներառել բոլոր կերակուրներում: Բժիշկը նախաճաշի ամենավնասակար սովորությունն անվանել է օրվա առաջին կեսին սովորական ջուր խմելուց հրաժարվելը կամ այն սուրճով փոխարինելը։
Բժշկի խոսքով, առավոտյան օրգանիզմն ունենում է օրվա ամենազգալի ջրի պակասը: Իրավիճակը բարելավելու համար անհրաժեշտ է արթնանալուց անմիջապես հետո մեկ բաժակ ջուր խմել։