Հանրահայտ տորթ «Սևամորթի ժպիտը»
Advertisement 1000 x 90

Հանրահայտ տորթ «Սևամորթի ժպիտը»

Բաղադրիչներ

Ձու – 7 հատ

Շաքարավազ – 375 գ

Կարագ – 250 գ

Թթվասեր – 200 գ

Ալյուր – 200 գ

Կակաո – 8 ճ/գ

Սոդա – 1 թ/գ

Քացախ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

Խմորը պատրաստելու համար 7 դեղնուցները հարել 150 գ շաքարավազի հետ: Ավելացնել 200 գ կարագը, նորից հարել:

Հետո ավելացնել թթվասերը, որի մեջ նախապես պետք է լուծել սոդան և քացախը, հարել: Ավելացնել ալյուրը և 4 ճ/գ կակաո, հարել և ստանալ շոկոլադե խմոր:

Լցնել տապակի մեջ և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30-40 րոպե:

Քանի դեռ թխվում է խմորը, հարել սպիտակուցները: Ավելացնել 150 գ շաքարավազը, շարունակել հարելը:

Հարած սպիտակուցները տեղադրել պատրաստի տաք խմորի վրա և նորից ուղարկել ջեռոց ևս 15 րոպե:

Պատրաստել ջնարակը. հալեցնել 50 գ կարագը 4 ճ/գ կակաոյի հետ: Ավելացնել 75 գ շաքարավազ, մի փոքր ջուր և եփել մինչև պնդանալը:

Լցնել տորթի վրա:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը