Մարինացված բուլղարական պղպեղի՝ տարիներով և սերունդներով ստուգված բաղադրատոմս
Advertisement 1000 x 90

Մարինացված բուլղարական պղպեղի՝ տարիներով և սերունդներով ստուգված բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

  1. Բուլղարական պղպեղ (տարբեր գույների) – 2 կգ

Մարինադ

  1. Ջուր – 1 լ
  2. Բուսայուղ – 250 մլ
  3. Սև հատիկավոր պղպեղ
  4. Շաքարավազ – 300 գ
  5. Աղ – 50 գ
  6. Քացախ (9%) – 200 մլ

Պատրաստման եղանակը

  1. Պղպեղը լվանալ, լավ մաքրել:
  2. Երկար-երկար շերտատել:
  3. Պատրաստել մարինադը. կաթսայի մեջ լցնել 1 լ ջուր, 250 մլ բուսայուղ, ավելացնել 50 գ աղ և 300 գ շաքարավազ: Ավելացնել հատիկավոր պղպեղ և այլ համեմունքներ՝ ըստ ցանկության: Հասցնել եռման և վերջում ավելացնել քացախը:
  4. Պղպեղը լցնել մարինադի մեջ և եղել մոտ 5 րոպե:
  5. Պղպեղները շարել ստերիլ բանկաների մեջ:
  6. Մարինադը հասցնել եռման և լցնել պղպեղների վրա:
  7. Փակել և բանկաները շարել շրջված վիճակում, ծածկել՝ մինչև լրիվ սառչելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը