Բաղադրիչներ
- Կարագ – 250 գ
- Շաքարավազ – 50 գ
- Կաթ – 3 ճ/գ
- Ալյուր – 150 գ
- Սերուցք – 600 մլ
- Շոկոլադ – 240 գ
- Ձվի սպիտակուց – 4 հատ
- Ձու – 2 հատ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Տաքացնել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան:
- Խորանարդաձև կտրատել սառը կարագը (100 գ), ավելացնել շաքարավազ, կաթ և 1 պտղունց աղ: Ավելացնել ալյուրը և հունցել միասեռ խմոր:
- Սեղանի վրա ալյուր շաղ տալ և խմորը բարակ գրտնակել: Գրտնակած խմորը տեղավորել թխելու համար նախատեսված կաղապարում:
- Թխել ջեռոցում 12-15 րոպե՝ մինչև թեթև ոսկեգույն դառնալը:
- Մինչև խմորը թխվում է, ջարդել շոկոլադը (300 գ) թասի մեջ և ավելացնել 150 գ կարագ:
- Եռացնել 500 մլ սերուցք և ավելացնել շոկոլադին և կարագին:
- Թողնել 1-2 րոպե, հետո խառնել:
- Սպիտակուցները հարել և 1 պտղունց աղի և դեղնուցների հետ խառնել շոկոլադային զանգվածին: Լցնել խմորի վրա:
- Ուղարկել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 25 րոպե:
- 25 րոպե անց հանել տարտը ջեռոցից և թողնել 2 ժամ: Պատրաստել ջնարակը. թասի մեջ լցնել 120 գ մանրացրած շոկոլադ և 10 գ կարագ: Վրան լցնել եռացրած սերուցք (100 գ) և լավ խառնել:
- Սառած տարտի վրա լցնել ջնարակը: Սառեցնել ևս մեկ ժամ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը