Բառերը չեն բավականացնի այս համը նկարագրելու համար. բանանով և չամիչով կեքս
Advertisement 1000 x 90

Բառերը չեն բավականացնի այս համը նկարագրելու համար. բանանով և չամիչով կեքս

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 200 գ
  2. Բանան – 3 հատ
  3. Ձու – 2 հատ
  4. Բնական յոգուրտ – 3 ճ/գ
  5. Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ
  6. Հալեցրած կարագ – 100 գ
  7. Շաքարավազ – 120 գ
  8. Վանիլին
  9. Չամիչ – 125 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բանանները վերածել խյուսի:
  2. Խառնել ձուն, կարագը և շաքարավազը՝ մինչև միասեռ զանգված դառնալը:
  3. Ավելացնել վանիլինը և խառնել:
  4. Ավելացնել բանանի խյուսը և յոգուրտը, խառնել:
  5. Ալյուրը փխրեցուցչի հետ մաղել զանգվածի մեջ և ոչ պինդ խմոր հունցել:
  6. Ավելացնել չամիչը և զգուշությամբ խառնել:
  7. Խմորը լցնել պերգամենտապատած և յուղած կաղապարի մեջ:
  8. Վրան շագանակագույն շաքարավազ շաղ տալ:
  9. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45-60 րոպե՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը:
  10. Թողնել, որ մի փոքր սառչի, հետո հանել կաղապարից, նորից թողնել մի քանի րոպե և վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը