Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 2.5 բաժակ
- Կեֆիր – 1 բաժակ
- Մուրաբա կամ ջեմ (որը նախընտրում եք) – 1 բաժակ
- Սոդա կամ փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
- Շաքարավազ – 1/3 բաժակ
- Ձու – 2 հատ
- Կարագ՝ կաղապարը պատելու համար
Պատրաստման եղանակը
- Խառնել սոդան մուրաբայի հետ:
- Հինգ րոպե անց ավելացնել ձու, կեֆիր, շաքարավազ և ալյուր: Լավ հունցել:
- Խմորը լցնել կարագապատ կաղապարի մեջ:
- Թխել 1 ժամ, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում (առաջին 30 րոպեում ջեռոցի դուռը չբացել):
- Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը