Դառը շոկոլադ քչերն են սիրում, և քչերը գիտեն դրա օգտակար հատկության մասին: Budetezdorovy.ru-ն ներկայացրել է՝ ինչու է հարկավոր դառը շոկոլադ ուտել:
Բարձր ճնշում: Կակաոյի և սև շոկոլադի օգտագործումը կարող է օգնել իջեցնել արյան ճնշումը, պաշտպանել սիրտն ու արյունատար անոթները:
Հակադեպրեսանտ: Շոկոլադը սերոտոնին է պարունակում, որը հայտնի է՝ որպես հակադեպրեսանտ: Մարդիկ, ովքեր պարբերաբար դառը շոկոլադ են օգտագործում, ավելի քիչ են ենթարկվում քրոնիկ դեպրեսիայի զարգացման հավանականությանը:
Նպաստում է ուղեղի աշխատանքին: Դառը շոկոլադը կօգնի պաշտպանել ուղեղի բջիջները:
Լավացնում է տրամադրությունը: Շոկոլադն իսկապես կարող է լավացնել տրամադրությունը, այն օգնում է թուլանալ, հանգստանալ:
Պաշտպանում է սիրտը: Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ մարդիկ, ովքեր պարբերաբար դառը շոկոլադ են օգտագործում, ավելի քիչ են ենթարկվում զարկերակային ճնշման բարձրացման հավանականությանը: Դառը շոկոլադն օգնում է լավացնել արյան շրջանառությունը, թեթևացնել վարիկոզի ախտանշանները:
Դանդաղեցնում է ծերացումը: Դառը շոկոլադը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, կանխարգելում է հյուսվածքների վնասումը, որը տեղի է ունենում ազատ ռադիկալների և տոքսինների ազդեցությամբ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը