Takproto.cc կայքը կազմել է այն մրգերի ցանկը, որոնք կարող են կանխարգելել քաղցկեղը:
Կարմիր խնձոր: Ըստ որոշ գիտնականների՝ կարմիր գույնի մրգերը նվազեցնում են քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը: Կարմիր խնձորը կերեք կեղևով:
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ կանայք, ովքեր մանգո են ուտում, կրծքագեղձի քաղցկեղով հիվանդանալու ավելի փոքի ռիսկի են ենթարկվում: Սրանք նվազեցնում են օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսները:
Ցիտրուսային մրգերը, ինչպիսիք են նարինջը, կիտրոնը, գրեյպֆրուտը, հարուստ են վիտամին C-ով, որն օգնում է կանխարգելել տարբեր օրգանների քաղցկեղի առաջացումը:
Կիվին ևս մեծ քանակով վիտամին C է պարունակում:
Ավոկադոն ևս մի շարք օգտակար նյութեր է պարունակում: Այն շատ ուժեղ հակաօքսիդանտ է: Այն նաև մեծ քանակով կալցիում է պարունակում:
Փշատը պարունակում է վիտամին B, C: Այն օգնում է ամրացնել դիմադրողականությունը, ամրացնել օրգանիզմը:
Ազնվամորին մեծ քանակով վիտամիններ, հանքանյութեր է պարունակում, ինչպես նաև՝ հակաօքսիդանտներ: Այն կարող է կանխարգելել քաղցկեղի մի քանի տեսակների առաջացումը: