Բաղադրիչներ
Խմոր
Ձու – 10 հատ
Շաքարավազ – 2 բաժակ
Ալյուր – 2 բաժակ
Սոդա – 1 թ/գ
Վանիլին – 2 պտղունց
Ընկույզ – 1 բաժակ
Կակաո – 3-4 թ/գ
Կրեմ
Խտացրած կաթ – 1.5 բանկա
Կարագ – 300 գ
Ձու – 1 հատ
Վանիլին – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Առաջին շերտ. 5 ձուն 1 բաժակ շաքարավազի հետ լավ հարել, ավելացնել մեկ բաժակ ալյուր, կես թեյի գդալ սոդա և 1 պտղունց վանիլին: Գազօջախի թիթեղին նախապես յուղ քսել, ստացված զանգվածը լցնել մեջը, դնել ջեռոցը (ջերմաստիճանը՝ ցածր):
Երկրորդ շերտի խմորը պատրաստել նույն ձևով, ավելացնել 1 բաժակ ծեծած ընկույզ և 3-4 թ/գ կակաո:
Պատրաստի շերտերը բաժանել երկուական մասերի:
Կրեմ. 1.5 բանկա խտացրած կաթը 300 գ կարագի և 1 ձվի հետ լավ հարել, ավելացնել 1 պտղունց վանիլին:
Այնուհետև հերթականությամբ դնել իրար վրա 1 գորշ, 1 սպիտակ շերտերը, ամբողջությամբ պատել կրեմով և վրան ցանել թխվածքի փշրանքներից:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը