Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում
Կալորիականություն – 247 կկալ
Սպիտակուցներ – 17.4 գ
Ճարպեր – 14.9 գ
Ածխաջրեր – 9.6 գ
Բաղադրիչներ
Աղացած միս – 500 գ
Սոխ – 200 գ
Ձու – 4 հատ
Սպիտակ հաց – 100 գ
Կաթ – 200 մլ
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Բուսայուղ – 10 մլ
Պատրաստման եղանակը
Սոխը մանր կտրատել: Եփած ձուն ևս մանր կտրատել: Սոխը տապակել բուսայուղով՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը: Խառնել ձուն և սոխը, աղ ցանել:
Հացը թրջել կաթի մեջ: Խառնել աղացած միսը և հացը, աղ և պղպեղ ցանել: Ստացված զանգվածից բլիթ ձևավորել: Յուրաքանչյուր բլիթի կենտրոնում դնել ձվով պատրաստված միջուկը: Բլիթով փաթաթել միջուկը և կոտլետ ձևավորել:
Կոտլետները շարել բուսայուղով պատած տապակին և դնել ջեռոցը:
40-45 րոպե թողնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Կարելի է նաև տապակել թավայի մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը