Գազարով տորթ՝ Starbucks
Advertisement 1000 x 90

Գազարով տորթ՝ Starbucks

Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.

Կալորիականություն – 571 կկալ

Սպիտակուցներ – 7.7 գ

Ճարպեր – 28.5 գ

Ածխաջրեր – 73.5 գ

Բաղադրիչներ

  1. Բուսայուղ – 120 մլ
  2. Շագանակագույն շաքարավազ – 1/2 բաժակ
  3. Սպիտակ շաքար – 1/2 բաժակ
  4. Ձու – 2 հատ
  5. Ընկույզ – 100 գ
  6. Բաց չամիչ – 95 գ
  7. Աղ – 1/2 թ/գ
  8. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
  9. Մշկընկույզ – 3/4 թ/գ
  10. Սոդա – 3/4 թ/գ
  11. Դարչին – 1 թ/գ
  12. Պանիր Ֆիլադելֆիա – 220 գ
  13. Վանիլին – 1 տուփ
  14. Շաքարի փոշի – 1 բաժակ
  15. Գազար – 375 գ
  16. Ալյուր – 1 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ լցնել ձվերը, ավելացնել շաքարավազը և հարել՝ մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը: Ավելացնել աղ, փխրեցուցիչ, սոդա և համեմունքներ, խառնել: Խմորը պետք է պինդ ստացվի:
  2. Մանր քերել գազարը, կտրատել ընկույզը և խառնել բլենդերում: Չամիչը լվանալ տաք ջրով, չորացնել: Այդ ամենն ավելացնել խմորին և խառնել: Խմորը պետք է մի փոքր թուլանա: Տաքացնել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան: Կաղապարը պատել պերգամենտով, լցնել խմորը և թխել 35-40 րոպե:
  3. Պատրաստի թխվածքը սառեցնել սենյակային ջերաստիճանում, հանել կաղապարից և կիսել 2 մասի:
  4. Պատրաստել միջուկ տորթի համար. հարել սենյակային ջերմաստիճանի պանիրը շաքարի փոշու հետ, ավելացնել վանիլին, խառնել մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Քսել ներքևի շերտին, ծածկել երկրորդով և ամբողջ տորթը պատել պանրային կրեմով: Զարդարել խմորի փշուրով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը