Դդումով չիզքեյք՝ առանց խմորի
Advertisement 1000 x 90

Դդումով չիզքեյք՝ առանց խմորի

Բաղադրիչներ

  1. Սերուցքային պանիր – 225 գ
  2. Դդմի խյուս – 425 գ
  3. Հունական յոգուրտ- 425 գ
  4. Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
  5. Համեմունքներ դդմի պիրոգի համար – 1 թ/գ
  6. Աղ – 1/8 թ/գ
  7. Ալյուր – 4 ճ/գ
  8. Ձու – 8 հատ
  9. Վանիլին – 1 թ/գ
  10. Հարած սերուցք՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Խոհանոցային կոմբայնի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչները:
  2. Զանգվածը լցնել 23 սմ տրամագծով չայրվող կաղապարի մեջ:
  3. 60-70 րոպե թխել 175 աստիճան ջեռոցում:
  4. Սառեցնել դդմային չիզքեյքը, հասցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի, հետո մի քանի ժամ դնել սառնարանը:
  5. Մատուցել՝ զարդարելով սերուցքով:

Համեմունքներ պատրաստելու համար խառնել.

  1. Աղացած բուրավետ պղպեղ – 1 ճ/գ
  2. Աղացած դարչին – 1 ճ/գ
  3. Աղացած մշկընկույզ – 1 ճ/գ
  4. Աղացած մեխակ – 1 ճ/գ
  5. Աղացած համեմի սերմ – 1 ճ/գ
  6. Աղացած կոճապղպեղ – 1 ճ/գ

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը