Բաղադրիչներ
- Սերուցքային պանիր – 225 գ
- Դդմի խյուս – 425 գ
- Հունական յոգուրտ- 425 գ
- Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
- Համեմունքներ դդմի պիրոգի համար – 1 թ/գ
- Աղ – 1/8 թ/գ
- Ալյուր – 4 ճ/գ
- Ձու – 8 հատ
- Վանիլին – 1 թ/գ
- Հարած սերուցք՝ մատուցելու համար
Պատրաստման եղանակը
- Խոհանոցային կոմբայնի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչները:
- Զանգվածը լցնել 23 սմ տրամագծով չայրվող կաղապարի մեջ:
- 60-70 րոպե թխել 175 աստիճան ջեռոցում:
- Սառեցնել դդմային չիզքեյքը, հասցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի, հետո մի քանի ժամ դնել սառնարանը:
- Մատուցել՝ զարդարելով սերուցքով:
Համեմունքներ պատրաստելու համար խառնել.
- Աղացած բուրավետ պղպեղ – 1 ճ/գ
- Աղացած դարչին – 1 ճ/գ
- Աղացած մշկընկույզ – 1 ճ/գ
- Աղացած մեխակ – 1 ճ/գ
- Աղացած համեմի սերմ – 1 ճ/գ
- Աղացած կոճապղպեղ – 1 ճ/գ
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը