Թագուհու պուդինգը պատրաստվում է հացի կտորներից, ազնվամորու ջեմից և բեզեից: Սա գերազանց բաղադրատոմս է տոնական սեղանի համար:
Բաղադրիչներ
- Կարագ – 25 գ + պատելու համար
- Կաթ – 285 մլ
- Շաքարավազ – 100 գ
- Թարմ հացի կտորներ – 85 գ
- Մեծ կիտրոն – 1 հատ
- Ձու – 2 հատ
- Ազնվամորու ջեմ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Կարագով պատել 20 սմ տրամագծով կաղապարը:
- Սոտեյնիկի մեջ լցնել կարագը, կաթը և 1 ճ/գ շաքարավազ: Թույլ կրակի վրա անընդհատ խառնելով՝ հասցնել գրեթե եռման:
- Չորահացը լցնել ամանի մեջ, վրան ավելացնել կաթնային խառնուրդը: Թողնել 15 րոպե:
- Ձվերը բաժանել դեղնուցի և սպիտակուցի: Դեղնուցները մի փոքր հարել:
- Կիտրոնի կեղևը և հյութը խառնել հացային խառնուրդին, հետո ավելացնել հարած դեղնուցը:
- Խառնուրդը լցնել կաղապարի մեջ և թխել ջեռոցում 25-30 րոպե: Թողնել՝ սառչի:
- Ջեմը մի փոքր տաքացնել թասի մեջ, հետո հավասարաչափ տարածել պուդինգի վրա:
- Սպիտակուցները հարել՝ մինչև փափուկ վիճակի հասնելը, հետո ավելացնել շաքարավազը և լավ հարել:
- Բեզեն տարածել ջեմի վրա և նորից դնել ջեռոցը 15-20 րոպե՝ մինչև բեզեի վարդագունելը:
- Մատուցել պուդինգը տաք վիճակում, հարած սերուցքով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը