Տնական իրիսի բաղադրատոմս. միայն բնական բաղադրիչներ
Advertisement 1000 x 90

Տնական իրիսի բաղադրատոմս. միայն բնական բաղադրիչներ

Տնային պայմաններում պատրաստված քաղցրեղեն իրիս՝ պատրաստված թթվասերով և շաքարով:

Բաղադրիչներ

1. Թթվասեր – 150 գ
2. Շաքարավազ – 200 գ
3. Վանիլին – 1 պտղունց
4. Կարագ – 40 գ
5. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

1. Հաստ հատակով կաթսայի մեջ խառնել թթվասերը, շաքարավազը, վանիլինը, աղը, հասցնել եռման՝ անընդհատ խառնելով:
2. Ավելացնել կարագի կեսը, 10-15 րոպե եփել ցածր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով:
3. Հետո ավելացնել մնացած կարագը և շարունակել եփել՝ մինչև քաղցր զանգվածի գեղեցիկ գույն ստանալը:
4. Ստացված պինդ զանգվածը տաք վիճակում լցնել սիլիկոնե կաղապարների մեջ:
5. Սառեցնել կոնֆետները սենյակային ջերմաստիճանում, հետո դնել սառնարանը՝ մինչև լրիվ սառչելը:
6. Զգուշությամբ հանել կաապարներից և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը