Բաղադրություն
Մասուր՝ ½ կգ
ջուր՝ 3 լ
ձավար՝ 1 բ
ծիրանաչիր՝ 1 բ
սոխ՝ 2
ալյուր՝ 2 ճ գ
շաքարավազ՝ ½ բաժակ
Պատրաստման եղանակը
Ապուրն եփելուց 10-12 ժամ առաջ անհրաժեշտ է լվանալ չորացրած մասուրը և այն թրջել եռման ջրի մեջ:
Հաջորդ օրը խառնուրդը հարել բլենդերով և զտել մաղով: Մաղով անցկացնելու փուլում չմոռանաք 3-4 տակ մառլյա դնել մաղի մեջ, այլապես մասուրի ծայրին մնացած փշիկները (առէջքները) ապուրն ուտելուց կքորեն կոկորդը:
Կաթսայի մեջ պատրաստել սոխեռած, վրան ավելացնել ալյուրը և, մի փոքր «դաղելուց» հետո, հարելով ավելացնել մասուրի քամած հյութը՝ լուծելով ալյուրի գնդիկները:
Ըստ ճաշակի ավելացել աղն ու շաքարավազը:
Երբ հեղուկը սկսի եռալ, ավելացնել ձավարն ու եփել մինչև վերջինիս լիարժեք պատրաստ լինել:
Վերջում, մատուցելիս, ապուրի վրա ավելացնել կտրտած համեմ:
Աղբյուրը՝ sherep.wordpress.com