Ուշադրություն. Մենք ենթարկվում ենք քիմիական գենոցիդի (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

Ուշադրություն. Մենք ենթարկվում ենք քիմիական գենոցիդի

Հիմնվելով Համաշխարհային առողջապահական կազմակերպության տրամադրած տվյալների վրա, հարկ է մտածել որոշ ներկրված մթերքներից հրաժարվելու մասին: Orer.am-ը կներկայացնի, թե հատկապես որ մթերքների մասին է խոսքը.

Ապախտած և ծխեցրած միս. Այս մթերքները պարունակում են կոնցերագեններ: Արտադրողները շահագրգռված են, որ արտադրանքը հնարավորինս արագ հասնի վաճառքի կետեր: Այդ իսկ պատճառով օգտագործում են ծխեցնող հեղուկներ, որոնց քիմիական բաղադրությունը մթերքը դարձնում է վնասակար և վտանգավոր:

Կարմիր ձկնկիթ. Բոլորին էլ հայտնի է, որ այն շատ օգտակար է, սակայն նրա պահպանման ժամկետը շատ կարճ է, այն երկարացնելու համար ավելացնում են մեծ քանակությամբ աղ, սառեցնում են այն կամ ավելացնում ուտրոպին, արդյունքում ստացվում է ֆորմալդեգիդ պարունակող մթերք, որը չի կարող ոչ մի օգտակարություն ունենալ:

Սառնաշաքար. Երեխաների սիրելի քաղցրավենիքն է, սակայն զգոն եղեք, չափավորեք դրանց օգտագործումը, քանի որ պարունակում են մեծ քանակության քիմիական հավելումներ:

Կաթնամթերք. Հրաժարվեք այնպիսի կաթնամթերքի օգտագործումից, որոնց պահպանման ժամկետը երկու շաբաթից ավելի է, դրանք անկասկած պարունակում են մեծ քանակությամբ անտիբիոտիկներ:

Հավի միս. Այս մսամթերքը ներարկված է մեծ քանակությամբ հորմոններով: Ոիշադրություն` կանացի հորմոններով, այսինքն դրանք հատկապես վտանգավոր են տղամարդկանց համար:

Հալեցրած պանիր. Այն պատրաստվում է հին և փչացած պանրի վերամշակման արդյունքում: Շատ գաստրոէնտերերոլոգներ պնդում են, որ այս մթերքը չի մարսվում, այն խիստ վնասակար է աղեստամոքսային տրակտի համար:

orer.news