Ձեր նախընտրած խմիչքներում ապրում են ինֆեկցիոն բակտերիաներ, իսկ միակ միջոցը դրանք վերացնելու՝ վիսկին է։ Ոչ մի այլ խմիչք, միմիայն վիսկին։
Բժշկական ամսագիր Springer-ը հրապարակել է բակտերիաների հետազոտութոյւնների արդյունքները, որոնք հայտնվում են խմիչքը սառեցնելու ժամանակ։ Վատ նորությունը այն է, որ կոկտեյլի մեջ ավելացվող սառույցի մեջ հայտնաբերել են 31 տեսակի բակտերիաներ։
Նրանց մեջ եղել են բակտերիաներ, որոնք առաջացնում են ինֆեկցիաներ մաշկում և թոքերում, ստաֆիլոկոկային, սննդի թունավորում, թոքաբորբ և մենինգիտ:
Հետազոտողները փորձարկել են դրանց կայունությունը, խառնելով վարակիչ սառույցը խմիչքի մեջ։ Սառույցի ջերմաստիճանը ոչ մի կերպ չի ազդել վարակի վրա։ Օղին նույնպես։ Coca-Cola-ն սպանել էր որոշ բակտերիաներ։
Եվ միայն վիսկին է վերացրել բոլոր տեսակի բակտերիաները բաժակում։
Իհարկեք, դուք օգտագործելով վարակիչ սառույցով խմիչքը հնարավոր է և չհիվանդանաք, սակայն ինչու դիմել ռիսկի, եթե անվտանգությունը այդքան էլ տհաճ համ չունի։
hayinfo.net