Բաղադրիչներ
Խմորի համար
1. Ձու – 4 հատ
2. Կարագ – 115 գ
3. Ջուր – 1 բաժակ
4. Ալյուր – 1 բաժակ
Շոկոլադային շերտի համար
1. Դառը շոկոլադ – 55 գ
2. Շաքարի փոշի – 1 բաժակ
3. Ջուր (տաք) – 3 ճ/գ
4. Կարագ – 2 ճ/գ
5. Վանիլին – 1 տուփ
Կրեմի համար
1. Փոշի՝ վանիլային պուդինգի համար – 290 գ
2. Սերուցքային պանիր – 225 գ
3. Կաթ – 4 բաժակ
Տոպինգի համար
1. Հարած սերուցք – 225 գ
2. Հալած շոկոլադ
Պատրաստման եղանակը
1. Տաքացնել ջեռոցը:
2. Ջուրը և կարագը միջին կրակի վրա հասցնել եռման:
3. Ավելացնել ալյուրը, կրակն իջեցնել մինիմալի: Խառնելով պատրաստել՝ մինչև գունդ ստանալը:
4. Վերցնել կրակից, գունդը տեղավորել մեծ թասի մեջ: Մեկ-մեկ ավելացնել ձվերը, հարել:
5. Ձևավորել միասեռ խմոր: Խմորը տարածել 22×33 սմ կաղապարի մեջ, 35 րոպե ուղարկել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Սառեցնել:
6. Շոկոլադե շերտը պատրաստելու համար միկրոալիքային վառարանում 1 րոպե հալեցնել կարագը և շոկոլադը: Շարունակել 20 վրկ ինտերվալով՝ մինչև միասեռ դառնալը:
7. Ավելացնել վանիլին, մաղած շաքարի փոշի:
8. Խառնուրդին ավելացնել ջուր, խառնել՝ մինչև մածուկանման զանգված ստանալը:
9. Շոկոլադային շերտը քսել խմորային հիմքին:
10. Կրեմը պատրաստելու համար թասի մեջ լավ հարել պանիրը: Ավելացնել կաթը, հարել: Ավելացնել պուդինգը, հարել մինչև պնդանալը:
12. Կրեմը տարածել շոկոլադային շերտի վրա:
13. Զարդարել հալեցրած շոկոլադով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը